Ambassadører hos Make-A-Wish

Vores ambassadører tæller en række kendte danskere som Rasmus Seebach, ComKean og Den Mandige Elg, Alexa Bruun Rasmussen, Niki Topgaard, Jacob Riising, Frans Nielsen, Jimmy Bøjgaard, Hospitalsklovnen Stella, Holly Dorger, 501st Legion og Rebel Legion med flere. 

En række andre kendte store personligheder, som f. eks. Lucas Graham hjælper os med at skabe opmærksomhed om vores arbejde og skabe glæde for vores ønskebørn. Internationalt er blandt andre Michael Jordan, The Rock, Jude Law og mange flere ambassadører for Make-A-Wish.

Daniel Svensson

Make-A-Wish Danmark er meget stolte og beærede over at kunne præsentere en ny ambassadør, tidligere professionel håndboldspiller, nu håndbold ekspert og kommentator ved TV2 og direktør i Ajax København Håndbold Daniel Svensson Daniel Svensson har i mange år forkælet os med sit talent på håndboldbanen og i tv-studiet som kommentator – og nu vil han også benytte sine evner i arbejdet for Make-A-Wish Danmark og være med til at opfylde drømme for børn med livstruende sygdomme. Daniel har selv haft kræft to gange. I 2013 og 2016, derfor ligger det ham meget på sinde at give tilbage, da han selv føler, han har modtaget så meget fra så mange andre.

Christian Erfurt

Christian Erfurt er serie iværksætter og selv tidligere Make–A–Wish modtager, da han som teenager var igennem to længere kræftbehandlinger. Til daglig erChristian CEO og co-founder af Be My Eyes, en app der hjælper blinde og svagtseende med visuel assistance via deres smartphone. Be My Eyes har gennem de sidste år vokset til verdens største globale netværk for blinde, med brugere i mere end 150 lande og 5,5 millioner frivillige tilknyttet. Christian er desuden medarrangører af “Alles Fornøjelse”, et velgørenhedsevent, der har indsamlet flere hundrede tusinde kroner til Make–A–Wish Danmark. Christian siger selv: “Det er en enormt stor ære være ambassadør for MAW. Jeg var selv midt i en lang hård kamp, da et opfyldt ønske fra Make–A–WishDanmark gav en mental halvleg for min familie og mig. Det er magisk at kunne skabe øjeblikke, hvor sygdommen ikke er altoverskyggende, og jeg vil gøre mit allerbedste at støtte den noble mission. Make–A–Wish vil altid stå mit hjerte nært, og jeg er evigt taknemmelig for den næstekærlighed, jeg oplevede for snart 20 år siden.

Niki Topgaard

Make-A-Wish Danmark er stolte af at kunne præsentere endnu en ambassadør, YouTuberen Niki Topgaard. Niki er fuldtids YouTuber, og lever af at lave sjove sketches og comedy. Han underholder både børn og voksne, med sine skøre ideer og flotte visuelle effekter. Niki er en af Danmarks mest sete YouTubere og udlever sin egen barndomsdrøm ved at kunne leve af det fuldtid i dag. Om rollen som ambassadør for Make-A-Wish Danmark siger Niki: “Jeg kan godt lide at komme ud og møde mine fans, ved meetups, eller på gaden. Det rører mig meget hvor stor indflydelse jeg har på andre mennesker, og hvor glade andre er for mit arbejde, og hvor godt humør det gør dem i. Ved at være ambassadør for Make-A-Wish Danmark, kan jeg være med til at glæde andre med at få deres største ønsker opfyldt og skabe noget glæde og lykke i en måske grå hverdag.”

Rasmus Seebach

Make-A-Wish Ønskefonden Danmark har udnævnt landets mest populære sanger Rasmus Seebach til ny goodwill-ambassadør. Rasmus har med sin musik ramt noget i mange mennesker, voksne såvel som børn, og mange børn har som deres højeste ønske at møde Rasmus. Rasmus siger: “Det er en stor ære at blive ambassadør for Ønskefonden. Nogle børn har det ikke helt så nemt som andre, så hvis jeg kan være med til at give nogle af dem en positiv oplevelse, er det mig en kæmpe ære! Jeg ender som regel altid med at få en lige så hyggelig stund ud af møderne, som ungerne selv. De frivillige i fonden gør et rigtigt fint stykke arbejde, og det vil jeg naturligvis utroligt gerne støtte op om. Lige meget hvad der sker – må man aldrig holde op med at drømme.”

Hans Lindberg

Make-A-Wish Danmark er meget stolte og beærede over at kunne præsentere en ny ambassadør, håndboldikonet Hans Lindberg. Hans Lindberg har i over 20 år forkælet os med sit talent på banen, og nu vil Hans fremover også benytte sine evner i arbejdet for Make-A-Wish Danmark og hjælpe med at opfylde drømme for børn med livstruende sygdomme og derved skabe håb, styrke og glæde. Om sin nye rolle siger Hans Lindberg; ”Som far til to små drenge, er det en ære at blive ambassadør for Make-A-Wish. At være med til at skabe muligheder for, at børn i Danmark med livstruende sygdomme kan få et ønske opfyldt, er så meningsfyldt midt i noget så uretfærdigt som det er, at børn er ramt af sygdom. Jeg ser frem til at være en del af det store frivillige arbejde, der forhåbentlig kan medføre både drømme, latter og eventyrlyst”. Hans Lindberg er en af vores bedst kendte spillere på det danske håndboldlandshold med mere end 260 kampe og 700 mål. Sammen med resten af håndboldherrerne er Hans EM-guldvinder og regerende verdensmester. Hans Lindberg debuterede på landsholdet i 2003, og har været mere eller mindre fast inventar i den danske trup siden. Hans Lindberg tog turen fra danske Team Helsinge til Viborg HK, hvorefter han startede sit tyske udlandseventyr, der har taget ham til HSV Hamburg og nu i Füchse Berlin.

Christian Rasmussen

Make-A- Wish Danmark er utrolig glade og taknemmelige over, at en af dansk motorsports helt store unge talenter Christian Rasmussen har valgt at støtte Make-A-Wish Danmark og Ønskebørnene ved at blive en del af vores fantastiske ambassadørkorps. Christian siger selv om sin nye rolle: “Når jeg vågner om morgenen på en løbsdag, så kildrer det dejligt i maven. Jeg ved, at jeg om lidt skal i gang med det, jeg elsker allermest, nemlig at køre racerbil. Jeg lever min drøm, og selvom det er hårdt arbejde, så er hver dag også fantastisk. Da jeg første gang hørte om Make-A-Wish organisationen, tænkte jeg, at det var en fantastisk organisation. Tænk at kunne være med til at give børn, der er ramt hårdt af livets mørke side, en mulighed for at få opfyldt deres største ønske – det varmede. Da jeg så blev spurgt, om jeg ville være ambassadør, blev jeg meget beæret og takkede ja, uden tøven. Inden mit første løb satte jeg logoerne fra Make-A-Wish på min USF2000 racer, og det var en dejlig følelse. Nu kunne folk se, at jeg var en del af denne fantastiske organisation”.

ComKean og Den Mandige Elg er goodwill-ambassadører

Make-A- Wish Danmark er utrolig stolt over, at de to kendte Youtubere ComKean og Den Mandige Elg har valgt at støtte os og hjælpe Ønskebørnene ved at blive goodwill-ambassadører for foreningen. ComKean og Den Mandige Elg er to af landets mest populære YouTubere med næsten 134 millioner views på Youtube. Deres videoer er blevet en fast del af mange børns hverdag, og specielt deres collabs hitter blandt de unge. “Vi er meget glade for at få lov til at repræsentere Make-A-Wish Danmark som ambassadører og håber, at vi kan være med til at sætte fokus på deres gode arbejde gennem vores respektive kanaler. Der er altid noget særligt at kunne gøre noget godt for børn, og specielt børn, som har det meget svært. Vi vil meget gerne være med til at gøre en forskel.” siger ComKean og Den Mandig Elg

501st Legion og Rebel Legion

501st Legion og Rebel Legion er to non-profit klubber, stiftet i henholdsvis 1997 og 2000, med det formål at samle kostumeentusiaster over hele jorden, og give dem en sjov måde at nyde deres hobby på. På verdensplan har klubberne tilsammen mere end 12.000 medlemmer, og i Danmark er der på nuværende tidspunkt omkring 60 medlemmer, fordelt ud over hele landet – og flere kommer til løbende. Ud over at deltage i forskellige Star Wars-relaterede events, tager 501st Legion og Rebel Legion også et socialt ansvar ved at samle penge ind til forskellige velgørende formål verden over. Legionerne har siden 1997 samlet mange millioner ind på verdensplan, som ubeskåret er blevet doneret til en række velgørende organisationer. I Danmark banker hjertet for os i Make-A-Wish Ønskefonden, da vi deler de samme værdier – nemlig at give en helt speciel oplevelse til børn, som i dagligdagen kæmper med udfordringer, som ingen børn burde kæmpe med. 501st Legion og Rebel Legion udtaler: ”Udnævnelsen til ambassadører for Make-A-Wish Ønskefonden er en kæmpe ære, som vi i 501st Legion og Rebel Legion sætter stor pris på, og vi vil alle gøre vores ypperste for at leve op til vores fælles ansvar. Vi er glade for at kunne give en masse tilbage til dem, det hele handler om – nemlig børnene. Børn skal have lov til at drømme, og kan vi være med til at opfylde nogle af drømmene, så er det noget, vi alle i 501st Legion og Rebel Legion vil være utroligt stolte af”.

Holly Dorger

Holly Dorger, originally from the US now living and working in Denmark, is a Prima Ballerina with the Royal Danish Ballet. She joined the corps de ballet after graduation at 18 years old. She was promoted to Principal Dancer on George Balanchine’s Theme and Variations in 2016. Holly’s resume continues to grow with classical ballets such as Giselle, Raymonda and Swan Lake and with more recent ballet’s such as Alice in Alice’s Adventures in Wonderland. She was trained in the Balanchine technique so her Balanchine repertoire stays true to the style. Holly’s Gala Performances on tour include, Copenhagen, Aarhus – Denmark, New York City, Los Angeles, Washington D.C.- United States, Tokyo -Japan, Beijing, Shanghai -China, Muscat -Oman, St. Petersburg -Russia, Paris -France, Budapest -Hungary, Malmo -Sweden, Riga -Latvia, Tallinn -Estonia, Minsk -Belarus and Nairobi, Kenya -Africa. In November 2016 Holly received the great honor of Knighthood by becoming “Ridder af Dannebrogordenen” by Her Majesty Queen Margrethe. ” I am very honored to be an ambassador for Make-A-Wish Danmark. Being a big dream believer myself, I am convinced of the impact a wish can have on a child. And I want to give back in any way I possibly can – from performing, to raising awareness, to helping a child that dreams of being a ballerina. Let us spread happiness to those in desperate need of a smile and a hug! ” – Holly.

Alexa Bruun Rasmussen

Alexa Bruun Rasmussen er kendt i erhvervslivet for sin og sin families mangeårige arbejde med kunst og antikviteter – et arbejde, som er skildret i DR’s dokumentar-serie “Auktionshuset”. Alexa har tidligere hjulpet Make-A-Wish Danmark med at skabe gode resultater – senest som auktionarius ved Galla Fundraiser-arrangementet i 2013, hvor Alexa havde en stor del af æren for det flotte resultat. Alexa vil som erhvervsambassadør blandt andet bidrage til Make-A-Wish Danmarks arbejde med fundraising for at rejse penge til at skabe håb, styrke og glæde for endnu flere børn med livstruende sygdomme. “Som forælder kan man jo ikke forestille sig noget værre, end at ens barn bliver ramt af alvorlig sygdom. Det vil derfor være en stor glæde for mig at kunne være med til at gøre en forskel for disse familier.Som ambassadør håber jeg at kunne bidrage til større opmærksomhed omkring fondens arbejde og rejse flere penge, således at endnu flere børn i fremtiden kan få opfyldt et ønske i en svær tid.”

Jacob Riising

Jacob Riising er en af landets mest populære børne-tv-værter og cirkusstjerne i Cirkus Summarum. Hans prisbelønnede tv-programmer som “Amigo”, “Gepetto News” og “MGP 2008” vidner alle om en uforudsigelighed og humor, som har gjort Jacob til en superstjerne i børnenes univers.

Frans Nielsen

Make-A-Wish Danmark har udnævnt en af landets pt. største sportsprofiler, ishockeyspiller Frans Nielsen til goodwill- ambassadør. Frans er Danmarks første NHL-spiller og har flere gange opfyldt et barns højeste ønske om at møde ham og se ham spille for New York Islanders eller det danske ishockeylandshold. Til stor glæde for begge. “Det kan man ikke sige nej til. Jeg har oplevet, hvordan 10 minutters møde med et barn i forbindelse med en kamp har været meget rørende. Jeg bakker 100 pct. op omkring Make- A-Wish Danmarks arbejde, båret af mange frivillige. Jeg var glad for at blive spurgt og sagde ja uden betænkningstid. Det går lige i hjertet, og er en ære for mig at få lov til at lægge navn til”, siger Frans Nielsen.

Jimmy Bøjgaard

Jimmy afbrød engang en juniorkamp i amerikansk fodbold for på vegne af Make-A-Wish Danmark at opfylde en af spillernes ønsker. “Den episode er en af de mest rørende i mit liv. At se en, der har kæmpet lidt mere end mange af os andre, få et stort livsønske opfyldt, rørte mig dybt. Jeg er oprigtigt stolt over at få lov til at hjælpe, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige til alle sponsorer og øvrige bidragsydere, at jeres hjælp virkelig gør en stor forskel”, siger Jimmy Bøjgaard

Susanne Rugtved Rønnow

“Jeg er meget glad og rørt over at Make-A-Wish Danmark har bedt mig om at blive ambassadør. Jeg har selv de senere år haft livstruende sygdomme inde på livet og har erfaret, hvor hårdt det er at være tæt pårørende i sådanne situationer. Det værste jeg vil kunne forestille mig vil være, hvis et af mine børn var livstruende syg. Jeg vil derfor gøre alt, hvad jeg kan for at rejse så megen opmærksomhed og penge til Make-A-Wish Danmark, så vi er i stand til at opfylde så mange ønsker som muligt for alle de børn og deres familier, der har brug for os til give en glædelig oplevelse i en svær tid.”

Mikkel Salling Holmgaard

Make-A-Wish Danmark har udnævnt coach, foredragsholder mm. Mikkel Salling Holmgaard som ny ambassadør, og vi er glade for og stolte af, at Mikkel har takket ja til at blive foreningens nye ambassadør. Historien om Mikkel er historien om et ungt liv, der tog en voldsom drejning, om fighter-vilje og om at få det bedste ud af situationen. Som 19-årig blev Mikkel udsat for et voldeligt overfald, hvor et knivstik i halsen var tæt på at koste ham livet. Faktisk skulle Mikkel ikke kunne have overlevet det knivstik. Men det gjorde han. Med sin ukuelige fightervilje har Mikkel gjort det umulige og præsteret det, som mange eksperter har beskrevet som landets største succeshistorie inden for genoptræning og resocialisering. Alt sammen ud fra en målsætning om, at han aldrig vil se tilbage på sin ungdom og sige, at han kunne have gjort mere. Mikkel har en helt unik tankegang, et uforligneligt drive og en ukuelig fightervilje, som kun kan inspirere alle omkring ham, og denne fightervilje er vi glade for, Mikkel vil dele med Make-A-Wish Danmarks børn, som kæmper deres livs kamp i en svær periode.

Hospitalsklovnen Stella

Make-A-Wish Danmark har udnævnt hospitalsklovnen Stella – alias skuespiller Charlotte Nefer – til ambassadør. Stella har siden 2003 arbejdet som professionel hospitalsklovn på børneafdelingerne på Hillerød Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet og skal hjælpe Make-A-Wish Danmark med at skabe HÅB, STYRKE OG GLÆDE for børn ramt af en livstruende sygdom. Stella møder børnene og deres familie på hospitalerne og tager med nærvær og empati udgangspunkt i barnets alder og situation og forsøger at skabe tryghed for barnet. Et besøg af Stella kan være en tiltrængt pause, hvor snak om symptomer, sygdom og undersøgelser for en stund bliver erstattet af hyggesnak, sjov, leg, fantasi, magi og tryllestøv.Stella kan være med til forskellige undersøgelser, som f.eks. blodprøvetagning, blodtryksmåling og scanninger. På den måde har barnet én med, som kan være med til at vende en måske trist stemning i en mere positiv retning, f.eks. ved efterfølgende at tage en lille snak med barnet om forløbet, eller måske lave et lille tryllenummer. Stella er sød og formår altid at få det bedste ud af enhver situation, men hun er ikke ligefrem den klogeste i verden. Så børnene kan ofte lære hende noget. Og børn elsker at være ”dem, der ved noget”. F.eks. kan det ske, at Stella har et trylletrick, hun ikke kan få til at virke, og så kan barnet måske hjælpe. Glæden er meget stor, når et barn opdager, at det har magiske evner. Stella ved bedre end nogen, hvor stor betydning gode oplevelser har – både for de syge børn og for deres familier. Der er ingen tvivl om, at gode oplevelser styrker barnet psykisk og dermed også fysisk. Sammenhængen mellem krop og psyke er dokumenteret i talrige undersøgelser, og det er blandt andet derfor, Make-A-Wish Danmarks arbejde har så stor betydning. Stella færdes hver dag på hospitaler, hvor der kan være børn, der har behov for en særlig opmuntring – en gave eller en oplevelse. Derfor vil hun i sin dagligdag ”holde et vågent øje” med, børn, der kan søge Make-A-Wish Danmark om at få et ønske opfyldt. Hvis du møder Stella på en af ”hendes” hospitaler, er du altid velkommen til at spørge hende om Make-A-Wish eller fortælle hende, hvis du kender et barn, som bør få opfyldt et ønske. Du kan læse meget mere om Stella på hendes hjemmeside www.hospitalsklovnen-stella.dk Du kan også finde hende på Facebook og Instagram.