Støt med arv

Vidste du, at du har mulighed for at støtte Make-A-Wish Danmark via dit testamente?

Efter dansk ret deler ægtefæller og børn al arv mellem sig, når man går bort. Hvis man ikke har børn, arver ens ægtefælle alt, hvad man efterlader sig. Har man ingen ægtefælle, deler børnene al arv. Ægtefæller og børn kaldes tvangsarvinger, og kan derfor ikke fjernes som arvinger i forhold til ens formue.

Hvis man ikke ønsker ovenstående fordeling, kan man ændre dette ved et testamente.

Tvangsarven udgør ¼ og man kan således oprette testamente over ¾ af ens formue. I testamentet kan man indsætte dem man ønsker, fx ens bedste veninde eller en velgørende organisation.

Hvis man ingen børn eller ægtefælle har, så har man ingen tvangsarvinger og kan oprette testamente over hele ens formue. Hvis man ikke opretter et testamente, vil formuen tilfalde ens forældre. Hvis de ikke længere lever, vil det tilfalde ens søskende.

Dine arvinger kan arve et større beløb, når du testamenterer til os

Ved oprettelse af et testamente er det muligt at støtte et godt formål og dermed forøge den arv, som ens arvinger modtager. Dette er muligt grundet reglerne om, at velgørende organisationer ikke betaler boafgift.

Det kaldes 30%-reglen, og betyder, at du skal indsætte en velgørende organisation til at arve 30 % i dit testamente, OG samtidig skrive, at organisationen skal afholde og betale afgiften ud af deres modtagne arv. 

Boafgift skal betales af dine arvinger, undtaget for ægtefælle og velgørenhedsorganisationer som er godkendt undtagelsen, hvilket Make-A-Wish Danmark er.

Boafgiften i Danmark er således skruet sammen, at ægtefæller intet betaler, mens børn, børnebørn, samlevende og forældre betaler 15 %, og alle andre betaler 15% + 25 %.

Sådan gør du

Vi har indgået et samarbejde med virksomheden Dokument 24, så du gratis kan oprette dit testamente online, når du anfører os i testamentet. Du vælger selv hvor meget arv, du ønsker at donere til os.

Det er nemt og enkelt at oprette dit testamente hos Dokument 24. Du svarer på en række spørgsmål online, hvorefter du straks får dokumentet tilsendt. Når du opretter dokumentet, kan du altid ringe eller skrive til Dokument 24, for at få en samtale om arv og testamente. Al rådgivning er ligeledes gratis og uforpligtende. 

Vi håber, at du vil betænke os i dit testamente. På forhånd mange tak for din støtte.
DGT_Vi-er-med-i_logo_flad

Make A Wish Danmark er med i Det Gode Testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem mere end 50 af landets velgørende organisationer og Danske Arveretsadvokater samt Danske Familieadvokater.

Det Gode Testamente tilbyder gratis vejledning om arv og testamente både telefonisk og skriftligt. På hjemmesiden finder du gode råd og information om at skrive testamente og muligheden for at betænke en velgørende organisation.

Gå ind på www.detgodetestamente.dk og læs mere.