Emil rejste til Kina

Skønne Emils helt store interesse er historie, og han er særligt optaget af det historiske Kina. Mens han var syg, brugte han rigtig meget tid foran fjernsynet og computeren på at dyrke sin interesse, så derfor var hans største ønske at rejse til Kina for at besøge Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By og Terrakottahæren i Xi’an. Emil fik sit ønske opfyldt, og da han kom hjem, sendte han os denne fine rejsebeskrivelse:

Jeg er nu kommet hjem fra en helt fantastisk tur til Kina, som jeg kan takke Make-A-Wish for.

Grunden til at jeg synes at turen var så fantastisk, var at jeg altid har drømt om at komme til Kina. Det ønske blev større mens jeg var syg, da jeg havde meget tid og så en masse programmer om Kina. Og om hvordan kulturen og historien har udviklet sig gennem tiderne. Men særligt et program, fik mig til at ønske det højere end noget andet, og det var at den kinesiske mur var ved at forfalde på forurening, så jeg tænkte at hvis jeg skulle se den, så var det nu. Da jeg ønskede mig turen dertil, så jeg tænkte jeg, at jeg ville få en tur på et par dage til Kina, hvor jeg kunne nå at se muren og opleve lidt af Beijing. Det fik jeg, og utrolig meget mere til. Jeg fik en 10 dages rejse rundt i landet hvor vi så en masse forskellige dele af landet og en masse forskellige ting, heriblandt Muren, Terrakottahæren i Xi’an provisen.

Turen til muren var utrolig i sig selv, man kunne se hvordan landskabet ændrede sig jo længere man kom væk fra Beijing. Vi ankom med en bus og fik at vide at der var to måder man kunne komme op på, den ene var med en kabel vogn hvor man blev kørt op til et af udkigstårnene, den anden var ved at gå op at 1235 trappetin. Jeg valgte da den sidste mulighed sammen med min fader, da jeg tænkte at det i sig selv ville være en oplevelse. Da vi kom op kunne vi ikke rigtigt se så meget, men vores guide havde sagt at der var god udsigt længere henne ad muren, så vi gik der hen og ganske vidst som han havde sagt, så var der en utrolig flot udsigt der fra.

I Xi’an så jeg Terrakottahæren, jeg havde set udsendelser og billeder om den, og om hvor smuk og enorm den var. Det er helt bestemt en oplevelse jeg ikke vil glemme, men det kunne godt være lidt svært at komme til at få en plads hvor man kunne se det hele på engang, fordi der var så mange mennesker. Men det var specielt at stå der og tænke på historien om hvordan de var blevet fundet, og hvorfor de var blevet opført i første omgang.

Ydermere i Xi’an fik jeg lov til at prøve at cykle på bymuren, og se byen lidt oppe fra, hvilket var fantastik på turen der oppe så vi også et munketempel hvor taget var belagt med guld.

Jeg prøvede også at smage traditionelle dumplings, hvilket var noget jeg havde set frem til at prøve, og de smagte rigtigt godt. Og de var formede ca. som det de indeholdte. (Denne indeholdte dog ikke frø, men svampe)

Afslutningsvis vil jeg takke Ingeborg, Jesper og Make-A-Wish for at dette kunne være muligt.

Del gerne dette indlæg

Make-A-Wish Danmark anvender cookies til at registrerer information om hvordan brugerne anvender vores hjemmeside samt til statistik. Disse informationer anvendes til at forbedre din brugeroplevelse på vores hjemmeside og shop. Ved at benytte vores hjemmeside acceptere du brugen af cookies. Når du besøger makeawish.dk, anvendes ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. På makeawish.dk bruger vi cookies så vi kan følge kundernes færden og optimere vores indsats til at få endnu flere kunder ind på hjemmesiden. Læs mere

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk