Hospitalsklovnen Stella

Make-A-Wish Danmark har udnævnt hospitalsklovnen Stella – alias skuespiller Charlotte Nefer – til ambassadør.

Stella har siden 2003 arbejdet som professionel hospitalsklovn på børneafdelingerne på Hillerød Hospital, Hvidovre Hospital og Rigshospitalet og skal hjælpe Make-A-Wish Danmark med at skabe HÅB, STYRKE OG GLÆDE for børn ramt af en livstruende sygdom.

Stella møder børnene og deres familie på hospitalerne og tager med nærvær og empati udgangspunkt i barnets alder og situation og forsøger at skabe tryghed for barnet. Et besøg af Stella kan være en tiltrængt pause, hvor snak om symptomer, sygdom og undersøgelser for en stund bliver erstattet af hyggesnak, sjov, leg, fantasi, magi og tryllestøv.
Stella kan være med til forskellige undersøgelser, som f.eks. blodprøvetagning, blodtryksmåling og scanninger. På den måde har barnet én med, som kan være med til at vende en måske trist stemning i en mere positiv retning, f.eks. ved efterfølgende at tage en lille snak med barnet om forløbet, eller måske lave et lille tryllenummer.

Stella er sød og formår altid at få det bedste ud af enhver situation, men hun er ikke ligefrem den klogeste i verden. Så børnene kan ofte lære hende noget. Og børn elsker at være ”dem, der ved noget”. F.eks. kan det ske, at Stella har et trylletrick, hun ikke kan få til at virke, og så kan barnet måske hjælpe. Glæden er meget stor, når et barn opdager, at det har magiske evner.

Stella ved bedre end nogen, hvor stor betydning gode oplevelser har – både for de syge børn og for deres familier. Der er ingen tvivl om, at gode oplevelser styrker barnet psykisk og dermed også fysisk. Sammenhængen mellem krop og psyke er dokumenteret i talrige undersøgelser, og det er blandt andet derfor, Make-A-Wish Danmarks arbejde har så stor betydning.

Stella færdes hver dag på hospitaler, hvor der kan være børn, der har behov for en særlig opmuntring – en gave eller en oplevelse. Derfor vil hun i sin dagligdag ”holde et vågent øje” med, børn, der kan søge Make-A-Wish Danmark om at få et ønske opfyldt. Hvis du møder Stella på en af ”hendes” hospitaler, er du altid velkommen til at spørge hende om Make-A-Wish eller fortælle hende, hvis du kender et barn, som bør få opfyldt et ønske.

Du kan læse meget mere om Stella på hendes hjemmeside www.hospitalsklovnen-stella.dk

Du kan også finde hende på Facebook og Instagram.

Del gerne dette indlæg