Ruter

Der er noget for alle, når startskuddet lyder til Ønskeløbet den 9. juni. Vælg mellem de tre ruter, som er:

Barn: Kr. 50,-
Voksen: Kr. 100,- 

Ruterne bliver i stil med de tidligere år, men der kan komme små ændringer…Se rutebeskrivelserne længere nede på siden.

Alle 3 ruter har start og mål i Albertslund Centrum, der er midtpunktet for handelslivet i Albertslund.

Starten går foran den store scene på torvet, hvor der i løbet af sommeren er optræden og underholdning ved en lang række af arrangementer, som samler butikker, kunder og foreninger.

3 km ruten løbes af stisystemet ned til boldbanerne i Syd, hvor der rundes et lille hjørne af Kongsholmparken, inden turen går tilbage gennem Albertslund Syds gårdhavehuse og rækkehuse, der i disse år gennemgår en totalforvandling fra ældre almennyttige boliger, til topmoderne energibesparende lavenergiboliger. Sidste del af ruten går langs et af Albertslund varemærker Kanalen, der som en del af regnvandsystemet ender i Rådhussøen ved Centeret. Målgangen er samme sted som starten foran den store scene, hvor løberne bydes velkommen med vand og frugt i måldepotet. Underlaget er asfalt og fliser.

5 km og 10 km ruterne starter foran scenen, hvor der løbes ud fra Centeret gennem parkeringspladsen, op af rampen, forbi Musikteateret og ud på Nordmarks Alle der vil være afspærret når løberne passerer. Der fra svinges der ned af Albertslundvej der også vil være afspærret, hvor der løbes ind i Kongholmparken ved boldbanerne i Syd.

I Kongsholmparken, der er en del af Vallensbæk Mose, løbes der nu ned mod Tueholm Sø, ned i det naturskønne rekreative område der er skabt i 1960’erne som en del af Vestskovens etablering og udbygningen af Københavns omegn. Ned ved Tueholm Sø løber 5 km løberne til højre, og 10 km løberne løber til venstre.

Underlaget er primært asfalt, med enkelte stykker grussti.

5 km ruten går nu langs Tueholm Sø op mod Høeghsbjerg som vi løber for foden af. Høeghsbjerg er et af to “jordbjerge” der blev skabt ved at byggejord fra alle omegnskommuner blev kørt til, og det er et pragtfuldt område for kommunens borgere både sommer og vinter. Vi løber op forbi Bakkehuset, der er et lokalt udskænkningssted, hvor der kan nydes en kop kaffe og lidt at spise.

Efter Bakkehuset løber vi tilbage mod Centeret, hvor vi løber samme vej gennem Albertslund Syd som 3 km ruten, gennem det nyrenoverede Sydbebyggelse, Kanalen, og løber i mål foran scenen I Centeret.

10 km løberne skal den anden vej rundt om Tueholm Sø, og den lange tur rundt i Kongsholm Parken og Vallensbæk Mose. Ved Tueholm Sø vil du opleve et rigt fugleliv langs søens sivfyldte bredder. Ruten bringer dig rundt på det meget store stisystem der gennemskærer et fantastisk naturområde, der på trods af en placering midt i storkøbbenhavn byder på engdrag og mindre skovstykker fyldt med dyreliv og ro. For enden af Kanalen kommer ruten forbi vandhaverne der er bygget op med vandtrapper, så vandet stille og roligt løber ned i det næste bassin. Ruten er meget flad, på nær en enkelt stigning der er kort og hurtigt klaret. Tilbage mod Bakkehuset der passeres på afstand, og gennem Albertslund Syd til Kanalen, og i mål foran den store scene, hvor du kan lade dig hylde af tilskuere og alle de andre der løb sammen med dig.

I mål kan du slukke tørsten i depotet og få lidt ny energi med et stykke frugt.